Страница 1 из 1

Паска з мигдалем і родзинками

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 16:06
Бэлла
Паски прийнято є в перебігу всієї Світлої Седмиці, тобто цілий тиждень, тому тесту потрібно приділити особливу увагу.

Отже, як же приготувати смачний паску?

(Готуємо тільки зі світлими думками)

На 6 порцій:

1 кг борошна
500 мл молока
50г дріжджів
5 яєць
200г цукрового піску
цедра 1 лимона
300г вершкового масла
200г мигдаля
150г родзинок без кісточок
сіль
1 яєчний білок
3 ст ложки цукрової пудри
1 ст ложка лимонного соку
Дріжджі подрібнюємо, заливаємо невеликою кількістю теплого молока і перемішуємо. Ставимо в тепле місце. Масло ріжемо невеликими шматочками і розтоплюємо в гарячому молоці. Додаємо цукровий пісок і сіль. Перемішуємо й даємо трохи охолонути.

Муку просіваємо і з'єднуємо з молоком. Додаємо розведені дріжджі і замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 30 хв. Ізюм миємо, обсушуємо і обвалюють у борошні, щоб він не злипався і не осідав в тесті.

Жовтки відділяємо від білків. Один жовток налагоджувати. Білки збиваємо. Коли об'єм тіста збільшиться, вводимо жовтки. З'єднуємо тісто зі збитими білками, додаємо ізюм, очищений мигдаль і цедру. Тісто добре вимішуємо. Нагріваємо духовку до 180 °.

Коли тісто підійде вдруге, форму рясно змащуємо вершковим маслом, наповнюємо тестом до половини і ставимо в тепле місце на 15-20 хв. Потім змащуємо поверхню тіста жовтком і випікаємо 45-55 хв. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.

Цукрову пудру двічі просіваємо через дрібне ситечко і розводимо лимонним соком. Білок збиваємо в густу піну і не припиняючи збивати, по одній чайній ложці вводимо суміш. Паска покриваємо вийшов глазур'ю і прикрашаємо: можна посипати кокосовою стружкою, цукатами або нонпареллю - кольоровий присипкою різної форми (кульки, бісер, соломка).