Страница 1 из 1

Імбирне різдвяне печиво

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 19:16
Кнопа
Різдвяне печиво прикрасить ваш святковий стіл і порадує гостей - адже так приємно знімати домашнє печиво прямо з ялинки і пригощати ним гостей! Це імбирне печиво робиться з пряникового тесту і за рахунок великої кількості спецій виходить дуже приємним і ароматним.

Інгредієнти для різдвяного печива:

цукор - 100 г
мед або патока - 165 г
мелений імбир - 1,5 ч.л.
мелений запашний перець - 1 ч.л.
мелена кориця - 1 ч.л.
мелена гвоздика - 1 ч.л. (Не обов'язково)
сода - 2 ч.л.
вершкове масло - 125 г
яйце - 1 шт
борошно - 525 г
Для глазурі:

яєчний білок - 1 шт
цукрова пудра - 150 г

Як приготувати імбирне різдвяне печиво:

У каструлю кладемо цукор, мед і всі спеції, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо соду, все гарненько розмішуємо. Суміш повинна сильно спіниться. Вершкове масло нарізаємо кубиками, кладемо його в каструлю і розмішуємо, поки воно не розчиниться.
Додаємо яйце і борошно і замішуємо пластичне тісто. Ділимо тісто навпіл, одну частину загортаємо у плівку і відкладаємо вбік. Решту тіста розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо формочками печиво.
Якщо ви збираєтеся вішати печиво на ялинку - перед випіканням в кожній печеньки робимо отвір для нитки або стрічки. Духовку розігріваємо до 170 градусів. Викладаємо печиво на деко і 12-14 хвилин, поки не зарум'яняться краю. Повторюємо теж саме з рештою тестом.

Готуємо глазур:

Білок збиваємо в піну і поступово всипаємо в нього цукрову пудру. Повинна вийти однорідна в'язка маса. Викладаємо її в пакет, зрізаємо куточок і декоруємо остигле печиво, як вам подобається.
Даємо печінкою висохнути і їмо чи прикрашаємо ялинку. Приємного чаювання і гарних свят!