Страница 1 из 1

Суфле з сьомги до Дня Святого Валентина

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 19:30
Кнопа
Це ніжне, повітряне суфле просто тане в роті! Прекрасна ідея для романтичної вечері. Рецепт розрахований на 10-12 порцій.

Інгредієнти для суфле до Дня Святого Валентина:

філе сирої сьомги або форелі - 500 г
Білки - 2 шт
вершки 33-35% - 300 мл
сіль - близько 0.5 ч.л
вершковий сир (Альметте, Філадельфія, Маскарпоне і т.д.)
червона ікра
Як приготувати суфле з сьомги до Дня Святого Валентина:

Рибу ріжемо великими шматочками і подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Білки збиваємо з сіллю, додаємо вершки. Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не почне густіти.
Додаємо рибу, все акуратно перемішуємо. Викладаємо суфле в формочки для запікання. Якщо формочки силіконові, то змащувати не треба, якщо якісь інші, то трохи смазіваем рослинним маслом.

Форму з суфле ставимо в глибоке деко або в форму більшого розміру. У деко наливаємо гарячу воду так, щоб вона доходила до середини форми з суфле і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Під час випікання суфле підніметься, потім осяде - це нормально.
Готове суфле повинне повністю остудити, і лише потім його можна вийняти з формочок.

За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо суфле сиром (викладаємо по краях). Якщо шприца немає, можна сир покласти в пакет, відрізати куточок, і видавити сир. У серединку викладаємо ікру.

Подаємо на стіл і пригощаємо своїх коханих!