Страница 1 из 1

Сирна паска з горіхами

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 19:38
Кнопа
Я дуже люблю свята, тому завжди готуюся до них зарание - складаю меню, підшукую рецепти. Ось і сьогодні знайшла серед старих записів рецепт сирної паски з горіхами і вирішила поділитися з вами. Сподіваюся вам сподобається.

Для приготування паски потрібно використовувати сир тільки найкращої якості - свіжий і сухий.

Інгредієнти для сирної паски:

1,6 кг - сиру
200 г - вершкового масла
800 г - цукрового піску
9 - яєць
250 г - сметани 30%-ной жирності
150 г - родзинок без кісточок
100 г - мигдалю
половина - лимона

Спосіб приготування сирної паски з горіхами:

Перед приготуванням сир необхідно на 2-3 години покласти під гніт, щоб видалити зайву сироватку. Якщо сир дуже кислий - змішуємо його з молоком у пропорції 1:1, залишаємо на годину, а потім відкидаємо на марлю.

Вершкове масло розтоплюємо і розтираємо з цукровим піском, поступово, по одному, додаючи яєчні жовтки. Збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Ізюм попередньо пропарюють, потім викладаємо на сито, обсушуємо паперовим рушником.

Сир протираємо через сито і самешіваем зі збитою яєчною масою і родзинками. Лимонну цедру натираємо на дрібній тертці. Очищений мигдаль крупно ріжемо. Сметану збиваємо. Мигдаль, цедру і сметану обережно вводимо в сирну масу і ретельно перемішуємо.

Форму для паски вистилаємо марлею. Наповнюємо її сирною масою і злегка утрамбовуємо. Накриваємо блюдцем, зверху кладемо невеликий гніт і ставимо в холодильній мінімум на 12 ч.

Готову паску перекидаємо на блюдо і обережно видаляємо форму. Украшіваем паску фруктами, ягодами, смужками лимонної цедри, квітами з цукру і марципану.