Страница 1 из 1

Соус з пряною зеленню по-франкфуртський

СообщениеДобавлено: 08 фев 2012, 21:23
ПОЛИНКА
Склад: на 6 порцій: по 2 пучка цибулі-резанца і зелені петрушки, по 1 пучку кропу, естрагону, огіркової трави і базиліка, 2 чайних ложки цукру без верху, 1 чайна ложка солі, 1/2 чайної ложки білого перцю, 2 - 3 столових ложки лимонного соку, 6 столових ложок рослинного масла, 1/2 чашки салатного майонезу, 1/2 чашки сиру, 1/2 чашки сметани, 2 зварених круто яйця.

Це весняний соус, який можна приготувати тільки зі свіжої пряної зелені.
Всі пучки зелені промити, дати стекти воді і усунути тверді частини стебел.
Зелень дрібно нарізати, покласти в порцеляновий миску, покапать лимонним соком, змішати з рослинним маслом і залишити на 5 хвилин.
Тим часом в міксері змішати до гладкості 1/8 літра гарячої води, майонез, сир і сметану.
Потім додати підготовлену пряну зелень.
Яйця нарізати і змішати з іншими продуктами.

Соус подається холодним до риби, приготовленої в грилі - форелі, лосося, до яловичині, заливного з м'яса і т. п.