Страница 1 из 1

Майонез з томатом

СообщениеДобавлено: 08 фев 2012, 21:38
ПОЛИНКА
Склад: 5 яєць, 500 грамів рафінованого зростання, масла, 2 чайних ложки гірчиці, 150 грамів томат-пасти, сіль, 1-2 столових ложки 9%-ного оцту, чорний перець, цукор.

Відокремити жовтки яєць і ретельно збити.
Додати 1 чайну ложку солі, за смаком чорного перцю і цукру, гірчицю і томат-пасту.
Ретельно збити.
Не припиняючи збивати, тоненькою цівкою маленькими порціями вливати масло, влити - збити (збивати, поки не почне схоплюватися, зчепилося - ще трохи влити масла) і так все масло.
Після цього влити оцет і трохи збити.
Додати раніше відокремлений білок і ще раз збити - майонез посвітлішає і загусне.
Спробувати і додати за смаком сіль і оцет.

Для цього майонезу характерний жовтувато-червоний колір з присмаком і запахом томата.