Ткемалі соус
Добавлено: 13 фев 2012, 20:45
Склад: 400 грамів слив ткемалі, зелень кінзи, кропу, 1 часточка часнику, червоний перець, сіль.
Сливи покласти в каструлю, залити водою так, щоб вона їх тільки покривала.
Зварити, зняти з вогню і протерти з відваром через сито.
До цієї маси додати товчену кинзу, червоний перець, часник, кріп, сіль і перемішати.
Поставити соус на вогонь, додати товчені горіхи, кінзу, кріп, сіль, часник і перець.
Прокип'ятити.
Зняти з вогню і протерти крізь сито.
Злити в соусник.
Подати до смаженого м'яса, шашлику, пельменів.
Сливи покласти в каструлю, залити водою так, щоб вона їх тільки покривала.
Зварити, зняти з вогню і протерти з відваром через сито.
До цієї маси додати товчену кинзу, червоний перець, часник, кріп, сіль і перемішати.
Поставити соус на вогонь, додати товчені горіхи, кінзу, кріп, сіль, часник і перець.
Прокип'ятити.
Зняти з вогню і протерти крізь сито.
Злити в соусник.
Подати до смаженого м'яса, шашлику, пельменів.