• Объявления



Кефірна дієта - легкий спосіб схуднути

Диетические системы питания. Как похудеть, как всегда быть красивым бодрым и здоровым… Питание для беременных и кормящих грудью женщин. Здоровый образ жизни обсуждаем и оцениваем диеты, диетические продукты. Красота и здоровье

Кефірна дієта - легкий спосіб схуднути

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:28

Кефір - напій довгожителів

«Зерно Магомета» - так шанобливо називали кефір мусульмани. У Росії це один
з найулюбленіших молочних продуктів, що перевершує за популярністю навіть молоко і
ряжанку. «Кефір допомагає від серця», - казав усім відомий порушник конвенції
Паніковський, який любив у вільний від полювання на Золотого тільця час прикластися до
склянці з кефіром.
Сьогодні кефір можна купити в кожному магазині, але так було не завжди. Кефірний
грибок здавна знали на Кавказі, в Осетії, але горяни зберігали рецепт приготування
продукту у великій таємниці. Він має унікальні лікувальні властивості, за що і
отримав назву «напій довгожителів».
Про позитивний вплив кефіру на здоров'я можна говорити нескінченно. Втім,
як і про його благородній неповторному смаку з кислинкою, який подобається і дорослим і
дітям. Ще на початку минулого століття вдалося довести факт позитивного впливу
кисломолочних продуктів на організм людини, зокрема на процес формування
здорової мікрофлори кишечника, а також розкрити їх захисну роль у запобіганні
кишкових розладів.
Біолог Ілля Мечников розробив теорію, що зв'язує травлення і старіння. За
його думку, основна причина старості - процеси розкладання в кишечнику (широко
відоме його неапетитних вислів: «Ми старі від того, що самоотравляемся
гнильними речовинами з власних кишок »). Ця нетривіальна точка зору була
проілюстрована фактами з орнітології. Виявляється, у птахів взагалі немає товстої
кишки. Як тільки травлення закінчено, птиці на льоту викидають неперетравлені
залишки. Ядов ніяких. Мабуть, тому вони живуть довше слонів. Пішохід-страус,
обзавівшись кишечником (отже, і гнильними процесами), втратив ці
переваги. Він живе всього 30 років - в три рази менше, ніж орел. Як ліки від
старіння Мечников запропонував молочнокислі бактерії, що запобігають гниття в
кишечнику. Відповідно до його теорії, дві склянки кефіру в день здатні нормалізувати
травлення, вилікувати задавнені хвороби і навіть продовжити життя - десь років на тридцять.
Головною перевагою кефіру є здатність надавати пробиотическое
дію, тобто сприятливо впливати на склад мікробів кишечника. Кефірні грибки
являють собою симбіоз безлічі мікроорганізмів, молочнокислих стрептококів і
паличок, оцтовокислих і ароматообразующіх бактерій та дріжджів. Саме завдяки
такому унікальному поєднанню кефір може відновлювати мікробіоценоз у кишечнику
і перешкоджати розвитку в ньому патогенної флори. Його лікувальні властивості засновані на
бактерицидності молочнокислих мікроорганізмів по відношенню до збудників
деяких шлунково-кишкових захворювань і туберкульозу. Так що пара склянок кефіру в
день здатна запобігти розвитку кишкових інфекцій і швидко впоратися з
дисбактеріозом, викликаним, наприклад, антибіотиками. За своїми корисними властивостями
кефір помітно перевершує інші кисломолочні продукти, не кажучи вже про молоко,
яке погано засвоюється дорослим організмом. Живильні речовини кефіру, такі, як
вітаміни і амінокислоти, присутні в ньому в легкозасвоюваній формі, тому він
особливо цінний для дітей, літніх і видужуючих після хвороби людей. Але і це
далеко не повний список його достоїнств. Чи знаєте ви про те, що кефір володіє
імуностимулюючі властивості, допомагає перемогти хронічну втому,
незамінний при порушеннях сну і неполадки в нервовій системі? Ну а за рахунок молочної
кислоти, що міститься в кефірі, напій добре втамовує спрагу, що вельми актуально в
спекотні літні дні.
А ще нежирний кефір володіє деяким сечогінну властивість. Саме такий
кефір вважається корисним для людей із зайвою вагою і набряками, що виникли внаслідок
захворювань нирок.
На сучасних молокозаводах кефір виробляють із спеціальної закваски або
грибків у вигляді сухих мікроорганізмів. Спочатку закваску оживляють в спеціальних
стерильних апаратах, а потім змішують з заквашених молоком. Середня жирність
кефіру становить близько 2,5%. Смакові якості напою залежать від кислотності, норма
якої варіюється від 85 до 120 ° C за Термер. Чим ближче кислотність до верхньої планки,
тим смачніше і корисніше буде готовий продукт. Що стосується упаковки, то фахівці
одноголосно визнають найкращою тарою для кефіру прозорі пляшки, так як в цьому випадку
споживачеві легше визначити його якість, до того ж термін придатності в пластикових
пляшках набагато більше, ніж у плівкових пакетах. При купівлі кефіру слід звернути
увагу на його консистенцію: вона повинна бути однорідною. Фізіологічна дія
напою багато в чому визначено його фортецею, яка залежить від тривалості процесу
дозрівання продукту. За кислотності, накопиченню вуглекислоти і спирту розрізняють кефір:
· Слабкий однодобовий;
· Середній дводобовий;
· Міцний тридобовий.
Чим вище фортеця кефіру, тим сильніше він стимулює вироблення травних
соків в шлунку і кишечнику і активніше регулює процеси його очищення. Ось чому
однодобовий кефір є легким дієтичним продуктом, що допомагає швидко вирішити
делікатну проблему запору, а міцний (тридобовий), навпаки, заспокоїть недоречно
К кишечник.
Крім звичайного кефіру існують його різновиди: біокефір і біфікефір.
Відрізняються вони в основному вмістом мікрофлори, що надає різний вплив на
мікробіоценоз шлунково-кишкового тракту. Найбільш корисним вважають біокефір, в
складу якого входять біфідобактерії, про що свідчить інформація на упаковці. Він
покращує роботу шлунково-кишкового тракту, тонізує нервову і серцево-судинну
системи, знижує ризик онкологічних захворювань, а також нейтралізує побічні
дії антибіотиків.
Незважаючи на всі позитивні властивості молочного напою, фахівці Інституту
харчування РАМН не рекомендують давати кефір дітям раніше восьмого місяця життя.
Виняток роблять для малюків, які перебувають на штучному вигодовуванні. Річ у
те, що склад кефіру не відповідає фізіологічним потребам дітей першого року
життя, а високий вміст в ньому мінеральних солей може стати причиною збільшення
навантаження на нирки. Вводити кефір в раціон харчування дітей треба поступово, починаючи з 30 мл
і доводячи до повного об'єму протягом трьох-п'яти днів. Не варто пропонувати малюкові кефір в
великих кількостях, більше 200 мл на день, особливо дітям у віці шести-семи місяців.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Объявления

Як приготувати кисломолочні продукти вдома

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:29

Робимо сир Спосіб 1

Кип'ячене молоко треба охолодити до температури 32-36 ° C, каструлю, прикривши
кришкою, поставити на ніч у тепле місце. Увечері наступного дня помістити її в
велику (з водою) і все "споруда" поставити на малий вогонь. Коли вода в більшій
каструлі закипить, ви побачите, що через 5-10 хвилин між стінками меншою каструлі і
масою кислого молока утворюється жовтувата сироватка. Це знак до того, що
напівфабрикат можна знімати з вогню. Маса кислого молока повинна бути достатньо
щільною, студенистой, з бульбашками повітря всередині. Коли вона охолоне, викласти в
подвійну марлю і, зв'язавши за кути, підвісити над каструлею порожньої для освіти
сиру. До ранку він вже буде готовий.

Спосіб II (з закваскою)
На стадії охолодження кип'яченого молока при зазначеній вище температурі в нього
додають кисле з розрахунку 2-3 cт. ложки на 1 л, злегка перемішують, накривають
каструлю кришкою і ставлять у тепле місце. Сквашування молока в цих умовах
відбувається набагато швидше. А далі - все, як при першому способі. Готовий згусток
повинен бути зверху гладеньким, сироватка - прозоро-жовтого кольору. Якщо ви
недоквасіте молоко, сир вийде слабким, прісним і несмачним, сироватка з нього
буде виділятися погано; переквасіте - буде кислим. Що ж стосується щільності сиру, то
це залежить від смаку.
Хочете, щоб сир був щільніше, - покладіть на напівфабрикат в марлі
оброблену окропом дощечку з вантажем.

Спосіб III
Літр молока довести до кипіння, зняти з вогню. Вилити в гаряче молоко 2 літра
кефіру. Остудити і відкинути на марлю.
У домашніх умовах сир для дитячого харчування можна приготувати двома
способами: прісний (кальцинований) і кислий (з кефіру молочної кухні або
«Дитячого кефіру»). 1. Візьміть 300 мл прокип'яченої і остудженого молока, додайте
3 мл розчину хлористого кальцію (його потрібно купити в аптеці), розмішайте, нагрійте в
емальованому посуді до кипіння, зніміть з вогню і остудіть при кімнатній температурі.
Потім відкиньте на сито сир (покрийте його марлею), відіжміть і зберігайте в холодильнику не
більше 2-4 годин. Зверніть увагу, що весь посуд, що бере участь в приготуванні,
належна бути стерильна.
2. Налийте кефір в емальовану посуд і поставте на слабкий вогонь. Після
утворення згустку, відкиньте на марлю. Термін зберігання - той же, що і у прісного сиру.
Для приготування кефіру використовується спеціальний кефірний гриб.
Кефірний гриб з вигляду нагадує кольорову капусту молочно-білого кольору, дуже
ніжну на дотик. Батьківщиною його вважається Тібет. Отриманий з його допомогою кефір є
унікальним лікувальним препаратом, що допомагає боротися з алергією, гіпертонією,
виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки. При лікуванні дизентерії дію
цього розчину аналогічно дії антибактеріальних препаратів.
Кефір, що отримується в результаті життєдіяльності гриба, надає загальне
оздоровче дію і стимулює імунітет, а також сприяє відновленню
функцій організму після лікування антибіотиками. Є навіть дані, що він припиняє
зростання пухлинних клітин. Має унікальний хімічний склад, надає м'яке лікувальне
дію на організм. Допомагає надовго підтримувати організм у стані бадьорості і
активності, а також служить альтернативним ліками в боротьбі з різними недугами. А
в наше століття розвитку хімічної промисловості та синтетичних лікарських
препаратів використання натуральних засобів для лікування та профілактики захворювань
найчастіше є найоптимальнішим варіантом.
Кефір можна приготувати в домашніх умовах і іншим способом.
В охолоджене до 20-25 ° C пастеризоване або кип'ячене молоко, розлите в банки,
додають по 1 столовій ложці кефіру, купленого в магазині, і ставлять у тепле місце. В
наступні дні для закваски беруть вже частина цього кефіру. Через 10 днів знову
використовують свіжий кефір, куплений в магазині.
Якщо немає під руками старого кефіру, сметани або кислого, то як розводки
можна використовувати шматок чорного хліба з скоринкою. Справа в тому, що при приготуванні
чорного хліба використовуються молочнокислі бактерії. У готовому хлібі, незважаючи на
теплову обробку, частина цих бактерій залишається. Їх небагато, але достатньо, щоб
викликати молочнокисле скисання молока для отримання кислого молока. Білий хліб для цих
цілей не годиться, тому що в ньому немає молочнокислих бактерій. Перед вживанням хліб
виймають. Отриману кисляк (або кефір) можна використовувати як закваски
для наступних порцій. Кефір - здоров'я і молодість на роки На нас з усіх боків
обрушується реклама про супер дієтах і препаратах для схуднення, які
творять чудеса: до 10 кг (!) на тиждень, без обмежень в їжі, без виснажливих фізичних
вправ, зі стійким результатом! Але всі ці швидкі дієти і сумнівні за
складом засоби загрожують не тільки швидким відновленням маси тіла, але і можуть
принести шкоду здоров'ю. Тому пропонуємо вам перевірені часом і багатьма
людьми дієти на кефірі. Завдяки корисним властивостям цього напою ви з легкістю
можете знайти струнку фігуру.
Кефірні дієти забезпечують ефект сталого схуднення.
Дієти на кефірі рекомендуються при захворюваннях шлунка, печінки, серцево-
судинної і дихальної систем, при цукровому діабеті, безсонні і ожирінні.
Для дієт підійде як кефір промислового виробництва (але не більше 1%
жирності), так і приготований в домашніх умовах.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефір і стрункість

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:32

Кефір містить мізерно малу кількість вуглеводів, у нього невелика калорійність
і маса інших достоїнств, що перешкоджають повноті.

1. Мала калорійність
Тому він незамінний для тих, хто хоче схуднути. Давайте для наочності порівняємо
калорійність цього напою і деяких інших продуктів. Наприклад, в 100 г печива
376 ккал, в шоколаді - 547 ккал. У кефірі ж всього лише 50-80 ккал. У жирному - 86 ккал, в
маложирное - 53 ккал.

2. Низький рівень вмісту вуглеводів
Звичайно ж, всім вже відомо, що надмірне споживання вуглеводів частенько
призводить до порушення жирового обміну. «Зайва солодкість пущі гіркоти» - говорить
мудре прислів'я. І часто саме ті люди, які так люблять варення з пастилою,
перші кандидати на отримання зайвої жирової маси. Якщо ж ви встановите собі за
правило частіше пити кефір, ніж є торти, то багато в чому захистите себе від небезпеки
порушення обміну речовин, який, до речі сказати, крім усім помітною повноти, може
привести до небайдужих тільки для вас хвороб і нездужань. Вуглеводів в кефірі
дуже незначна кількість, як в огірках, журавлині і лимонах. У жирному кефірі 4,7 г
на 100 г продукту, а нежирному - 3,8 м. А скільки ж вуглеводів в так нами улюблені печиво,
варення і цукерки? У печиво 76 г вуглеводів на 100 г продукту, в варення - 74,6 г, в
тістечок - 64,2 р. Вуглеводів, які й служать причиною зайвої ваги, в кефірі в 15-20
разів менше, ніж у вафлях і пастили, печиво та мармелад. Тому набагато корисніше буде
випити склянку кефіру, сидячи біля телевізора, ніж є одне за одним печиво, запиваючи солодким
чаєм.

3. Невелика кількість жирів і їх хороша засвоюваність
Але не тільки мала кількість вуглеводів і низька калорійність кефіру сприяють
схудненню. Також важливо те, що в ньому невелику кількість жирів, особливо в
маложирное і нежирному напої. При цьому жири кефіру прекрасно засвоюються. Добре
відома хороша засвоюваність всіх молочних і кисломолочних виробів, як, власне, і
самого молока. Можна порівняти молочні жири з тугоплавкими дуже важко
засвоюваними жирами баранини або яловичини, якими якраз не варто було б захоплюватися.
Найменше кількість жиру в нежирному кефірі (менше 3 г на 100 г продукту). У жирному
кефірі 3-10 г на ту ж кількість напою. Коли в їжі багато жирів, вони гальмують
роботу шлунка, їх складно переробити, і їжа починає там залежуватися. Надлишок
жирів у раціоні вкрай напружує всі функції травлення. А від цього відбувається
безліч різних прикрих неприємностей, починаючи від гастритів, ентероколітів і
розладів шлунка і закінчуючи накопиченням надлишкової ваги. Тому варто кілька
обмежити жири в раціоні. Невелике ж кількість жирів кефіру як раз говорить про те,
що його необхідно вводити в раціон повним людям.

4. Запобігання набряклості і виведення зайвої рідини з організму
Полнеющім людям завжди радять обмежити в раціоні кількість солі - до 5-8 г на
день. Їм не рекомендується їсти солоні огірки і помідори, а також підсолювати страви
під час їжі. Натрій, або, іншими словами, сіль (натрій хлорид), сприяє
накопичення рідини в організмі. У кефірі ж його мізерно мала кількість (50 мг на
100 г). До того ж ще й співвідношення натрію з калієм в цьому напої перешкоджає
набряклості. Міститься у великій кількості калій (146 мг на 100 г продукту) добре
виводить воду з організму. Крім того, у калію є здатність виводити і сам натрій.
Саме тому часте вживання кисломолочних напоїв підвищує сечовиділення,
допомагає від набряків. І, оскільки в кефірі мало натрію, а калію - достатня
кількість, то він корисний тим, хто страждає набряками, а також - усім повним людям.

5. Хороша засвоюваність білків кефіру.
Білки кефіру несуть в собі високу біологічну цінність, при цьому прекрасно
перетравлюються і засвоюються. У напої знаходиться 2-5 г білка на 100 г продукту. Коли
жінки сідають на жорсткі дієти, то організм часто зрештою починає відчувати
недолік в білку. А білкова недостатність може призвести до погіршення роботи
травного тракту, печінки та підшлункової залози, а також - до атрофії м'язів. Через
за мізерно малу кількість надходження білків може порушитися засвоєння та інших
харчових речовин. Цілком можливо наступ гіповітамінозу. При цьому послаблюється
працездатність, знижується опірність до інфекцій і сповільнюється одужання
після ран і травм. А надлишок або погана засвоюваність білків перевантажує печінку,
перенапружує секреторну функцію травної системи і підсилює гнильні
процеси в кишечнику. Тому вкрай корисно приймати саме кефір, в якому
знаходиться деяка кількість добре засвоюваних білків, що приносять організмові одну
тільки користь, не влаштовують завалів в кишечнику і підвищують активність.

6. Профілактика закрепів
Запори отруюють організм, але вони можуть ще й сприяти порушенню обміну
речовин і, отже, - повноті. Зазвичай, коли людина страждає порушенням стільця,
йому радять їсти більше продуктів, які б посилювали рухову функцію і
спорожнення кишечника, тобто хліб грубого помелу з висівками, овочі, фрукти і крупи.
Але завжди в рекомендаціях такого роду мало не на першому місці стоїть кефір, але кефір
саме одноденний, свіжий. Якщо людина випиває перед сном склянку свіжого кефіру, то,
як правило, стілець його наступного ранку буде нормальним, а самопочуття хорошим.

7. Поліпшення обміну речовин
Часто можна почути від повних людей скарги про порушення обміну речовин.
Мовляв, їдять вони так само, як і худі, а може, навіть і в меншій кількості, але вага все
додається і нічого з цим не зробити. Те, що кефір, як стверджують медики і
дієтологи, покращує функціонування багатьох органів, говорить на його користь, коли мова
йде про схуднення саме тих людей, у яких порушений обмін речовин. У кефірі
досить велика кількість фосфору (95 г на 100 г продукту). Сполуки фосфору
мають велике значення саме в обміні речовин, а також у функціях нервової тканини,
м'язів, печінки, нирок, в утворенні кісток та вироблення ферментів і гормонів.

8. Нормалізація мікрофлори кишечника
Наявність в кефірі молочнокислих бактерій покращує мікрофлору кишечника і
протистоїть розвитку в ньому гнильних бактерій. Це, з одного боку, підвищує
захисні сили організму, підвищує імунітет, а з іншого - сприяє хорошій роботі
шлунково-кишкового тракту і засвоюваності споживаних продуктів. В результаті у людини
немає потреби переїдати, оскільки він відчуває себе добре і не відчуває
потреби в відсутніх мікроелементах.

9. Профілактика стресів і поганого настрою
Як часто буває, саме сумне стан духу змушує нас потягнутися до зайвої
шматку торта або тістечку. Кому не відомий спосіб позбавлення від стресів за допомогою
ситного обіду? .. І якщо переживань багато (а це часто буває саме так), то і переїдання
частішають. І ось вже матеріалізацію поганий стан душі навколишні бачать
накопичилися на ваших стегнах жировими відкладеннями. Вуглекислота і спирт,
знаходяться в кефірі, сприяють підвищенню не тільки здорового апетиту, а й
появи активності, бадьорості та веселого настрою. Вченими було дійсно
відмічено, що кефір значно зменшує нервозність і перешкоджає стресів.
З-за своєї здатності покращувати мікрофлору кишечника і внаслідок свого складу
- Наявності кальцію, вітамінів групи В, вітаміну А, калію, низької кількості вуглеводів і
жирів, хорошої засвоюваності жирів і білків - кефір часто рекомендують не тільки для
схуднення, але і в лікувальних цілях. Він допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового
тракту, серцево-судинної системи, жовчовивідних шляхів, хворобах печінки і нирок і
при деяких інших захворюваннях різного плану.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Дієта з кефіром для втомлених

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:32

Втрата у вазі близько 1 кг на тиждень.
1-й сніданок - стакан овочевого соку, кава або чай з молоком, без цукру, шматок
шинки, або м'яса, трохи нежирного сиру, кефір.
2-й сніданок - сік з овочів.
3-й Сніданок - кефір або сік з овочів.
Обід - склянка мінеральної води з ложечкою меду, салат з овочів, варена риба або
м'ясо, дві картоплини, 150 г фруктів.
Вечеря - чашка бульйону, трохи сиру, кефір.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Експрес-схуднення від Лариси Доліної

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:33

«Кефірні дні у мене чергуються зі звичайними, - розповідає Лариса. - За півтора
року я скинула 24 кг ».
Правила дієти кефіру:
1. Перед початком дієти необхідно очистити кишечник (за допомогою клізми).
2. Все готувати без цукру і солі.
3. Повторювати тижневу дієту раз на два місяці.
4. Дієта потрібна не кефірна, а Огурцово-кефір. Все те ж саме, тільки замість
порожнього кефіру потрібно зробити такий супчик: порізати свіжий огірок, зубчик часнику, кріп,
все це посолити (краще спеціальною сіллю для тих, що худнуть) і залити 1%-ним кефіром.
Можна їсти в необмеженій кількості, і не три дні, а тиждень. Можна закушувати
чорним хлібцем. Крім того, що це дуже смачно, так ще й результат - у наявності.
Кефірні дієти на будь-який смак
Вважається, що молоко і молочні продукти шкідливі, тому що вони нібито склеюють
стінки кишечника. Це неправильно! Людині потрібні молоко, йогурт і сир, тому що
міститься в них кальцій зміцнює кістки і зуби.
Існує кілька варіантів дієти кефіру. Перший з них - чиста монодієта:
1-1,5 л свіжого кефіру без цукру випити за 5-6 прийомів через рівні проміжки часу.
Тривалість дієти - 3 дні.
Можна, вживаючи ті ж 1-1,5 л кефіру в день, додати ще 0,5-1,0 кг солодких
фруктів і овочів. На цьому варіанті дієти можна «сидіти» 5-6 днів.
І нарешті, зовсім не моноваріант дієти кефіру (всі блюда готувати і їсти без
цукру і солі):
1-й день - 5 варених картоплин і 1,5 л кефіру;
2-й день - 100 г вареної курятини і ті ж 1,5 л кефіру;
3-й день - 100 г відвареного м'яса плюс 1,5 л кефіру;
4-й день - 100 г вареної риби і знову ж таки кефір;
5-й день - фрукти і овочі (окрім калорійних бананів і винограду!) І 1,5 л кефіру;
6-й день - тільки кефір, 7-й день - мінеральна вода.
Якщо ваш настрій затьмарюють зайві 2-3 кг, спробуйте влаштувати собі цю
дієти кефіру. Головним плюсом є вхідні в неї продукти, вживаючи які
ви не будете відчувати голод. Жирність кефіру повинна становити 1 або, в крайньому
випадку, 1,5%, а всі страви потрібно їсти без солі і цукру. З метою схуднення та загального
оздоровлення організму дієти кефіру рекомендується повторювати приблизно 1 раз в 2
місяці. 1-й день Мінімум 1,5 л нежирного кефіру, 5 зварених у мундирі картоплин (при
бажанні можете трохи полити їх рослинною, краще оливковою, маслом).
Дані продукти в цей день, як і в наступні, розподіляються на кілька
прийомів. Кефір ви можете пити стільки, скільки захочете, і тоді, коли захочете, -
головне, щоб він був нежирний.
2-й день Мінімум 1,5 л кефіру, 100-150 г вареної курки (біле відварне м'ясо без
шкіри), при бажанні - трохи тушкованих овочів (броколі, цвітна і брюссельська капуста,
шпинат, морква, кабачки).
3-й день Мінімум 1,5 л кефіру, 100 г вареного м'яса (краще телятини) плюс трохи
свіжих фруктів (крім темного винограду і бананів). Розподілити, як зазвичай, на 2-3
прийому. Кефір п'єте, як і раніше, - як тільки захочете їсти.
4-й день Мінімум 1,5 л кефіру, 100-150 г нежирної вареної риби (філе окуня,
камбали, горбуші) плюс салат зі свіжих овочів з невеликим додаванням масла.
5-й день Мінімум 1,5 л кефіру, свіжі фрукти (окрім винограду і бананів).
Кількість - необмежена, але розумна.
6-й день Тільки кефір - не менше 2 л.
7-й день Тільки мінеральна вода - не менше 2 л. Вода необхідна для кращого
виведення шлаків з організму.
Перед тим як почати цю дієту, бажано провести процедуру очищення
кишечника. А в той час, поки ви будете сидіти на дієті, радимо вам на дозвіллі освоїти
комплекс вправ для особи, для того щоб ваша шкіра ще довго залишалася свіжою та
молодий.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Рідка дієта з кефіром

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:34

Рідка дієта з кефіром
При рідкій дієті втрата ваги більше, ніж при звичайній дієті тій же калорійності, і
становить не менше 3 кг в тиждень.
Замінивши звичну тверду їжу на молоко, соки, бульйони і відвари, ви не тільки
позбавитеся від зайвої ваги, але і очистите свій організм від шкідливих токсинів і шлаків.
Таке харчування як не можна краще підходить для початку тривалої програми схуднення.
Однак оскільки рідка дієта має сечогінну дію, дотримуватися її більше 2
тижнів не рекомендується.
ВАШЕ МЕНЮ:
- Вівсяний відвар: 1 / 2 склянки вівса або вівсяних пластівців прокип'ятити в 1 л води, відвар
процідити (1 склянка - 5 очок);
- Овочевий сік, змішаний в пропорції 1:1 з кип'яченою водою (1 склянка - 10 очок);
- Фруктовий сік, на 1 / 3 розведений водою (1 склянка - 20 очок);
- Молоко - не більше 2% жирності (1 склянка - 20 очок);
- Кефір (1 склянка - 10 очок);
- Неміцний знежирений м'ясний бульйон, проціджений і несолоний (1 склянка - 20
очок);
- Слабкий компот без цукру (1 склянка - 5 очок);
- Овочевий відвар без солі (1 склянка - 5 очок).
Бажано щодня випивати «весь список», але починати день необхідно з
вівсяного відвару. А ось перед сном ідеальний кефір. Разом з чистою водою, чаєм і кавою без
цукру обсяг споживаної рідини не повинен перевищувати 3 л. При цьому намагайтеся, щоб
загальна сума «випитих очок» залишалася в межах 100-130. Дуже важливо правильно
вийти з дієти. У перший день дозволяється їсти тільки відварні овочі в невеликому
кількості. На другий день крім відварних овочів дозвольте собі 1 тарілку рідкої
каші, 1 скибочка хліба, а на вечерю - сиру капусту та моркву. На третій можна харчуватися як
звичайно, єдині обмеження - нічого жирного, а хліба - не більше двох шматочків.
Якщо із зайвими кілограмами хочеться розлучитися негайно, посидіти на рідкої
дієті ви можете і довше, але не більше 1 місяця. Тоді загальна кількість набраних
очок потрібно знизити до 80, а перед нічним кефіром необхідно з'їдати салат. Ось його
рецепт: змішати нашатковану капусту, терту моркву, нарізане яблуко, рубані
волоські горіхи, курагу, відварений рис. І раз на тиждень - 1 банан! Звичайно, місяць
протриматися без хліба, солі і солодкого неймовірно важко. Але, врешті-решт, мета
виправдовує засоби. Ті, хто пробував на собі «м'який» варіант дієти, худнули на 10-15 кг.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-сирний розвантажувальний день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:35

На день буде достатньо 300-400 г сиру і 1 л кефіру.
1-й варіант. Кефирно-сирний день з медом. Під час сніданку з'їжте 2-3
столові ложки сиру і випийте 1 склянку нежирного кефіру або кефіру з біфідофлори.
Сир при бажанні можна перемішати з ложкою меду. Через 3 години випийте склянку кефіру.
В обід - сир, заправлений кефіром і, при бажанні, 1 чайною ложкою повидла або
варення. Ще краще додати туди просто свіжі ягоди. У полудень - стакан кефіру. На
вечеря сир з кефіром і з чайною ложечкою меду. Перед сном - склянка кефіру. Сир
необхідно купувати знежирений.
2-й варіант. Кефирно-сирна дієта з шипшиною і з настоєм з трав. З ранку
випийте відвар шипшини. З'їжте близько 3 столових ложок сиру, додавши туди при
бажанні ягоди або мед. Через 3 години випийте склянку кефіру. В обід з'їжте приблизно
півпачки сиру і випийте склянку чаю (при сильному бажанні - трохи солодкого). В полудень
випийте склянку кефіру. На вечерю приготуйте сир, политий кефіром і чайною ложкою
меду. А також випийте чай, заварений на заспокійливих травах. Перед сном при бажанні
- Склянка кефіру. Творожно-кефірний розвантажувальний день добре проводити при хворобах
печінки, жовчних шляхів, гіпертонії, атеросклерозі і, звичайно ж, при надлишковій вазі.
3-й варіант. Ранок - чашка кави. Близько 12 годин - 100 г сиру і ложка сметани. Під
час обіду - 150 г сиру з ряжанкою або зі сметаною і відвар шипшини. При бажанні
можна кави. Полудень - склянка кефіру. Вечеря - 100 г сиру зі сметаною і відвар
шипшини. Перед сном - склянка кефіру.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Білково-дієта кефіру

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:36

Сніданок в цей день повинен становити один лише кефір. Зате під час ленчу, або, як
кажуть у народі, - під час другого сніданку, потіште свою душу двома шматочками сиру і
чашкою гарячого чорної кави. Кава при стійкій упередженості до нього цілком можете
замінити індійським чаєм. Обід - шматок пісного вареного або смаженого на сухій
сковорідці м'яса, овочевий салат в необмеженій кількості і варене яйце. Якщо вам
буде достатньо м'яса з салатом, яйце впихати в себе не варто. Можете його з'їсти в
полуденок, коли будете пити склянку кефіру з біфідофлори. Вечеря - чай ​​з м'ятою і звіробоєм.
І два шматки сиру. На ніч стакан кефіру з біфідофлори.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Огіркової-кефірний розвантажувальний день

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:37

Такий прекрасний розвантажувальний день сам бог велів проводити в спекотні літні дні, в
той період, коли на столі є огірки, як кажуть, з грядки ... Приготуйте напередодні
огіркового дня кілограм цих овочів. Можливо, всі ви і не з'їсте, але нехай краще
залишиться, ніж не вистачить. Розділіть огірки на п'ять частин. Вранці приготуйте з першої
частини салат, посипте його щедро зеленню, тієї, яку ви любите найбільше, і з'їжте.
Бажано салат не солити. Випийте склянку кефіру. Через 3 години з'їжте другу частину
огірків в цілому вигляді. На обід приготуйте східний салат з огірків, зелені та посипте
його подрібненою попередньо розмоченої у воді бринзою. Запийте все це
пишність склянкою кефіру. В полудень в цілому вигляді з'їжте четверту частину огірків. На
вечеря зробіть знову ж салат з останньої частини, посипавши його зеленню і полив
рослинним маслом. Перед сном випийте склянку кефіру. Такий розвантажувальний день з
використанням кефіру, огірків і зелені дозволить вам прочистити печінку, нирки і жовчні
дорозі, при цьому буде сприяти і позбавлення від зайвих кілограмів.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

Кефирно-фруктово-овочева дієта

Сообщение ПОЛИНКА » 27 янв 2012, 23:37

Ще один варіант річної розвантаження харчування. Тоді, коли стіл ломиться від свіжих,
тільки що зібраних і зірваних плодів, досить корисно буде саме їх використовувати в
дієті. Для проведення такого дня у вашому холодильнику повинні бути свіжа морква,
яблука, помідори, огірки, капуста, бринза і звичайно ж кефір. На сніданок приготуйте
собі шикарний салат з натертої на дрібній тертці сирої моркви, заправлений
рослинним маслом, і склянка кефіру. Ленч складається лише з одного або двох стиглих і
соковитих яблука. Обід ще більш чудовий - салат з помідорів, огірків, капусти,
порізаної дрібно або натертої на тертці, заправлений бринзою, і склянка кефіру. Полудень
- Яблука. Вечеря - салат з помідорів із солоними або малосольними огірками. Сухий
скибочку хліба. На ніч - склянка кефіру. Це все корисно і при зайвій вазі, і при
сечокам'яної хвороби, і при гіпертонії, і при атеросклерозі.
Аватар пользователя
ПОЛИНКА

 
Автор темы
Сообщений: 260
Темы: 218
Зарегистрирован: 06 янв 2012, 23:46
Благодарил (а): 3 раз.
Поблагодарили: 5 раз.

След.

Вернуться в Диеты и здоровое питание

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot], Yandex [Bot]




Яндекс.Метрика