• Объявления



Зберігання овочів і фруктів.

Обсуждаем продукты, обсуждение качества продуктов питания, где? почем? можно и нужно покупать продукты. Продукты на нашем столе

Зберігання овочів і фруктів.

Сообщение Повариха » 22 ноя 2011, 21:43

Помідори. Зелені та молочної стиглості плоди збирають у суху погоду, укладають в ящики в один-два ряди і зберігають при температурі 6-12 ° С і вологості 85% протягом декількох місяців. Так само зберігають і перець.

Картопля. Зберігають без доступу світла в гратчастих ящиках шаром приблизно метр. Ящики встановлюють один на інший.

Капуста. Зберігання капусти залежить від сорту. Краще і довше капуста зберігається при температурі близько 0 ° С і вологості до 95% в ящиках або на стелажах у 2-3 шари. Можна підвішувати качани до стелі або полкам окремо один від одного.
Для попередження розвитку сірої гнилі капусту можна запилювати крейдою (2-3 кг на 100 кг капусти).

Морква. Кращим способом зберігання моркви в домашніх умовах є зберігання в поліетиленових пакетах, мішках.
У мішках роблять 3-4 отвори, а зверху моркву можна засипати вологим піском.

Буряк, ріпа, редька. Можна зберігати в засіках, ящиках, хоча в піску вони зберігаються краще і довше.

Ріпчасту цибулю в домашніх умовах можна зберігати при температурі 18-24 ° С. Лук зв'язують у вінки, укладають в кошики, ящики або в старі панчохи. Цибуля добре зберігається, якщо в нього добре висушена шийка, тобто засохлі листки довжиною 4 см від основи.

Часник. Перед закладанням на зберігання потрібно добре просушити. Зберігають при температурі не нижче 2-3 ° С і в жодному разі в поліетиленових пакетах.

Озимий часник найкраще зберігати за допомогою солі. На дно каструлі насипають шар великої сухої солі, потім укладають ряд сухого часнику, потім знову сіль. Наповнену каструлю тримають у погребі.

Гарбуз. Зрілі, здорові плоди можна зберігати при кімнатній температурі, не притискаючи один до одного.

Яблука. Плоди прибирають в суху погоду і відразу ж поміщають на зберігання Краще зберігати в ящиках або картонних коробках. Кожен ряд перекладають стружкою, газетою і т. д. Найкраще загортати кожне яблуко в серветки, просочені вазеліновим маслом. Так чинять з антонівкою, Мелба, Пепін, шафран.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Продукты питания

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot], Yandex [Bot]




cron
Яндекс.Метрика