• Объявления



Властивості цукру

Обсуждаем продукты, обсуждение качества продуктов питания, где? почем? можно и нужно покупать продукты. Продукты на нашем столе

Властивості цукру

Сообщение Повариха » 22 ноя 2011, 21:45

За свою багатовікову історію різні народи вибирали найсолодші рослини і придумували способи отримувати з них цукор. Практично кожна рослина може послужити джерелом цукру. Однак його виявляється іноді так мало, що відкривати виробництво, не має сенсу.
Здоровому організму цукор необхідний. Для щоденної підзарядки достатньо з'їдати 55-65г швидкозасвоюваних вуглеводів, до яких відноситься і цукор. Враховується під все випите і з'їдене за день: соках, фруктах, йогурті, морозиві і т.д.
З чого ж роблять цукор?

З молодих коренів гранатового дерева. Він володіє характерним приємним запахом, який асоціюється з ароматом східних солодощів. Це гранадін. Його додають в халву або лукум.
Американські індіанці прорізали в корі клена отвори і збирали сік, який, проте, зберігався погано. Тоді сік стали випарювати і робити цукор. Виходив він бурого кольору, дуже солодкий і зі специфічним смаком. Кленовий сироп став традиційної американської солодкістю. Зараз він проводиться тільки в штатах Вермонт і Нью-Йорк.
Давні ацтеки навчилися з кукурудзяного крохмалю витягувати патоку - в'язку солодку і безбарвну рідину. Вона-то і служила їм цукром. І зараз цей «цукор» використовується у виробництві цукерок.
На початку нашої ери в Японії з рисового крохмалю шляхом бродіння отримували солодовий цукор. Через 2000 років вчені виявили, що такого ж результату можна добитися, змішавши дріжджі з картопляним крохмалем. Він виходить менш солодкий, ніж звичайний цукор, і його використовують у дитячому харчуванні.

У Таїланді роблять цукор із соку пальми. За своїм походженням він споріднений очеретяному, тільки має карамельним присмаком.
Цукор з буряків вперше отримали в 1747 році, а з 1799 року виробництво було налагоджено з усією ретельністю, так як доступ до звичного очеретяному цукру був перекритий (Англія почала морську блокаду). З тих пір буряковий цукор - найпоширеніший.
Цукор з сорго навчилися робити в Давньому Китаї. Сорго - зернова культура і так широко поширена, що деякі її види вважають бур'яном. Однак секрети виробництва давно втрачені.
І нарешті, очерет. Рослина, любляче тепло і вологу, а зовні схоже на бамбук. Висота його 6-7м, а товщина 1,5 - 8 см. Сік в пагонах дуже солодкий. Ще до нашої ери в Індії і на Близькому Сході стали використовувати у виробництві цукру. Вирощувати свій цукровий очерет і робити свій цукор стали в Північній Африці та Іспанії, а потім завезли в Південну Америку, де через використання рабської праці, цукрове виробництво стало вкрай прибутковим. Тростинний цукор поширений і зараз, але скоріше як деякої екзотики.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Продукты питания

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google Adsense [Bot]




Яндекс.Метрика