Страница 1 из 1

Морська капуста

СообщениеДобавлено: 22 ноя 2011, 21:59
Повариха
Зараз йде великий піст і я по можливості дотримуюсь, крім тих випадків коли буваю в гостях.
М'ясо та птицю не їм круглий рік, а от рибку дуже люблю. Крім риби вживаю майже всі морепродукти, в тому числі і морську капустки. Багатьом вона не подобається і мені часто дивуються, як я примудряюся за раз з'їсти цілу баночку морської капустки. Мені це не в тягар, але один раз я протягом поста їла багато цієї водорості і мабуть зайве, бо як потім близько року не могла на неї дивитися. Зараз знову з радістю роблю салатики на її основі, тому захотіла трохи розповісти на сайті. Даний морепродукт користується величезною популярністю в Японії, з неї готують понад 300 страв і Китаї, проте останнім часом ряд європейських країн також звернув на нього увагу.

Морську капусту відносять до роду бурих водоростей, вона має пластинчасте слоевище шириною до 0,5 м і довжиною до 25м. Найбільш потужні ліси бурих водоростей розвинені в холодних морях Льодовитому океані, Північному Атлантичної океані, Північному морі, у південних морях морська капуста досягає лише середньої величини і вважається менш корисною, значно поступаючись за своїм хімічним складом. У ламінарії, яка добувається в холодних морях, виявлена ​​значно більша концентрація біологічно активних речовин, що пов'язано в першу чергу з меншою испаряемостью йоду в північних морях.

Морська капуста містить багато вітамінів, мікроелементів та амінокислот, а також відмінний засіб для очищення організму від шлаків. У морській капусті на відміну від звичайної в два рази більше фосфору, в 11 разів більше магнію, в 16 разів більше заліза і в 40 разів більше натрію. У ній також містяться полісахариди, фруктоза, альгінова кислота, йод, вітаміни В1, В2, В12, Д, А, Е, аскорбінова кислота, калій, клітковина, мікро-і макроелементи. За своїм змістом вітамінів вона перевершує багато фруктів і овочі. Капустка сприяє поліпшенню травлення і обмінних процесів, зміцненню імунітету, нормалізації функцій щитовидної залози, у складі морської капусти є велика кількість легко засвоюваного йоду, який і сприяє нормалізації функції щитовидної залози, центральної нервової системи та серцево-судинної систем. Капуста виводить токсини, радіонукліди завдяки вмісту альгинатов, холестерин, усуває вітамінну і мінеральну недостатність. А ще ламінарія сприяє очищенню крові в організмі. У крові йдуть безперервні процеси руйнування старих клітин і створення нових, для чого необхідний постійний приплив активних речовин, вітамінів, особливо важливі вітаміни групи В, мікроелементів, зокрема заліза, а все це якраз таки є в морській капусті.

Морська капуста

СообщениеДобавлено: 04 май 2015, 23:24
aleksandraa
Мене теж цікавить яку капусту краще брати для дитини, вона раз попробувала і їй сподобалось. Але на деяких салатах з морської капусти я бачила у складі підсилювачі смаку, і як бути?

Re: Морська капуста

СообщениеДобавлено: 22 июн 2015, 14:45
SLL2379
Нам з дитиною прописали їсти морську капусту. Син зовсім не хоче ії їсти, я же повинна себе змушувати. Не підкажете, як можна її "сховати"? Які страви можна готувати, щоб не втратити корисні речовини?