• Объявления



ГРУША

Обсуждаем продукты, обсуждение качества продуктов питания, где? почем? можно и нужно покупать продукты. Продукты на нашем столе

ГРУША

Сообщение Повариха » 22 ноя 2011, 22:06

Встановлено, що вирощуванням груші займалися вже за 1000 років до н. е.. Її батьківщина - Давня Греція.

Плоди груші містять в середньому 83% води і 14,5% вуглеводів (глюкоза, фруктоза, невелика кількість сахарози). Груша - один з небагатьох фруктів, в яких міститься йод. До її складу також входять 0,3% мінеральних солей, з яких найбільше солей калію, дещо менше солей кальцію, магнію, фосфору, заліза, і зовсім небагато - натрію. Цей солодкий плід містить також ряд мікроелементів - мідь, цинк, миш'як. Завдяки такому різноманітному мінеральному складу, забезпечується нормальна життєдіяльність клітин і кислотно - лужну рівновагу організму людини.

У груші міститься від 0,4% до 0,56% мг кислот: яблучної, щавлевої і лимонної. Зміст кислот в плодах груші забезпечує освіжаючий приємний смак і особливий аромат. Вони посилюють процеси травлення в організмі, стимулюють виділення шлункового соку, сприяють поліпшенню обміну речовин і діяльність нирок, печінки, кишечника та інших органів. Кислоти, що містяться в грушах, володіють і певним протимікробну дію, вони пригнічують процеси гниття в товстій кишці. У грушах в невеликій кількості міститься каротин (провітамін А), вітаміни В1, В2, В6. Зміст провітаміну С в середньому дорівнює 8 мг%. А ось в плодах диких груш вітаміну С більше - до 21 мг%. Більше каротину в плодах золотисто - жовтих і жовто - червоних. У шкірці деяких сортів груш, близьких до диких сортам, є танін, який надає їм терпкий смак.

Треба знати, що при тривалій лежанні зібраних груш, особливо в невідповідних умовах, під дією наявних у них ферментів танін окислюється і майже зовсім зникає, а міжклітинний речовина - протопектин, що надає плодам твердість, переходить в розчинний пектин, і плоди стають м'якими. У їхній хімічний склад настає значні зміни. При розпаді таніну і пектину і внаслідок зміни цукрів і інших сполук у грушах утворюється метиловий спирт, молочна і оцетова кислоти, ацетальдегід і інші речовини, що змінюють їх смакові якості. При споживанні таких плодів ці речовини, особливо ацетальдегід, сильно дратують кишечник і викликають розлад шлунку та кишечника - болі в шлунку і пронос. Тому будьте обережні при вживанні довгостроково-що зберігаються груш. Це явище спостерігається і при споживанні інших фруктів. Але ближчі до дички сорти груш завдяки вмісту в них таніновие речовин діють на організм як закріплюють кошти (може бути і запор). Однак, вони можуть надавати і розслабляючі дії, якщо в їх м'якоті відбулося розм'якшення під дією ферментів. Велика кількість води і наявність калієвих солей та мікроелементів, що містяться в грушах, викликають виділення великої кількості рідини з організму і посилюють виділення відпрацьованих продуктів при обміні речовин. Таким чином, організм людини звільняється від великої кількості шлакових речовин, що надійшли до нього разом з їжею або утворилися при обміні речовин.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Продукты питания

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика